חלוקת המטבח לאיזורים

תכנון החלקים הפנימיים במטבח יכול להועיל מאד ולהקל עלינו בהמשך וחשוב במידה שווה לתכנון המבנה הכללי של המטבח.
להלן מופיעה חלוקה מומלצת במטבח עפ"י 5 אזורים עיקריים:

איזור אחסון המזון

אזור אחסון המזון משמש לאחסון מוצרי מזון לבישול ולאפייה.
המקרר והמקפיא הם חלק מאזור זה כיוון שפריטי אחסון אלו כוללים דברי מאכל יבשים וקרים.
על מנת להביא לניצול מקסימאלי של החלל הפנימי במגירות, מומלץ להשתמש במערכת חלוקה פנימית, שתאפשר לנו במבט אחד למצוא את פריט המזון שאנו מחפשים.
במבט חטוף אחד באזור זה, נוכל לערוך רשימת קניות מסודרת.

באזור המזון ממוקמים ומאוחסנים:

  • מקרר ומקפיא
  • שימורים וצנצנות
  • דגני בוקר
  • קפה, תה
  • פסטה, אורז
  • מצרכים כגון: סוכר, קמח וכו'
  • אריזות פתוחות של מזון
  • שתייה
  • חטיפים
    כאשר כל דבר מונח במקומו ניתן למצוא בקלות כל פריט.

איזור אחסון הכלים

איזור אחסון הכלים במטבח
איזור אחסון הכלים במטבח

אזור אחסון הכלים משמש לאחסון מוצרי מזון לבישול ולאפייה.
אזור זה כולל ארונות עליונים, ארונות מטבח תחתונים ומגירות מטבח. מומלץ ליצור הפרדה בין הפריטים שבשימוש יום יומי לבין כאלו שאנו משתמשים בהם לעיתים רחוקות יותר. יש לאחסן את הכלים שנמצאים בשימוש יום יומי באזורים הנגישים ביותר ולא בארונות גבוהים או נמוכים מדי.

באזור הכלים ממוקמים ומאוחסנים:

  • כוסות קפה
  • כוסות שתייה
  • קנקני שתייה
  • כוסות יין
  • סכו"ם
  • צלחות
  • קערות
  • קומקום
  • טוסטר
  • מכונת קפה
  • מכונת מים
  • קרש חיתוך
איזור ההכנה במטבח
איזור ההכנה במטבח

אזור ההכנה

 

אזור הכנת האוכל הינו אזור העבודה במטבח, סדר, חלוקה נכונה ונגישות מתאימה באזור זה יקלו עלינו בבישול הארוחה האהובה עלינו.

באזור ההכנה ממוקמים ומאוחסנים:

  • כלי מטבח
  • סכיני מטבח
  • קרש חיתוך
  • מיקסר/בלנדר וכו'
  • שקיות אוכל
  • נייר סופג
  • ניילון נצמד
  • תבלינים
  • שמנים

איזור הניקיון

אזור הניקיון המזון משמש לניקוי כלי המטבח ולאחסון מוצרי הניקיון.
כולנו רוצים לשמור בקלות על מטבח נקי ואסתטי ולשם כך יש לסדר איזור זה בצורה שתהיה לנו קלה ונוחה לשימוש.

באזור הניקיון ממוקמים ומאוחסנים:

  • כיור
  • מדיח
  • פח אשפה
  • שקיות אשפה
  • חומרי ניקיון
  • מגבות מטבח

איזור הבישול והאפייה

סידור הפריטים באזור הבישול והאפייה יביא לכך שזמן העבודה במטבח יהיה קצר ומהנה יותר.
העדיפו תמיד מגירות מטבח נפתחות מאשר ארונות. אלו יאפשרו לנו לנצל את החלל לעזרי בישול רבים יותר.

באזור הבישול והאפייה ממוקמים ומאוחסנים:

  • תנור
  • כיריים
  • קולט אדים
  • מיקרוגל
  • טוסטר אובן
  • סירים ומחבתות
  • מוצרי אפייה
  • תבניות אפייה
  • כלי אפייה
  • ספרי בישול

באמצעות תכנון נכון של חלוקה לחמשת האזורים ניצור מטבח אופטימאלי בעל ניצול חלל מקסימלי, נגיש לכל בני הבית, נעים לבישול, קל להתמצאות ופשוט לניקיון.

שיתוף ברשתות החברתיות

כתוב/כתבי תגובה