המטבח של גלית ודורון, תכנון המטבח

נתחיל במאפייני המשפחה ודגשים שהיו חשובים עבורם בתכנון המטבח.
בית קרקע בחדרה, למשפחה בת 4 נפשות,
מתוכם, כרגע, 3 מתגוררים בבית במהלך השבוע בני הבית ביקשו שיהיה אי או דלפק אכילה למינ‘ 3 סועדים, נדרש איחסון מירבי, היות והרגלי הקניה של בני הבית הוא אחת לשבוע בקניה מרוכזת; נדרש גם מזווה גדול.

תכנית הבית באזור סביבת המטבח
תכנית הבית באזור סביבת המטבח

אופציה א', תכנון המטבח במבנה 3 פסים

אופציה א’, תכנון המטבח במבנה 3 פסים
אופציה א’, תכנון המטבח במבנה 3 פסים

יתרונות:

  • פינת הישיבה ממוקמת באזור המואר של החלל, מה שיוצר חווית הסבה נעימה
  • עיצובית : התכנית מאוד מרשימה, עם אזורים ייצוגיים שמעניקים show בארוח,
    אי גדול ועוצמתי, יח ויטרינה גבוהה המשלבת בה אזור הגשת קפה.
    תכנית שאינה נפוצה בתים רבים ומעניקה ייחוד עיצובי.

חסרונות:

  • שטח איחסון קטן ומפוזר
  • משטח עבודה קטנטן, כ- 50 ס"מ בלבד.
  • האי מחלק את החלל ל-2 וכך יוצר בעצם עמדת עבודה בפועל קטנה מאוד ,
    מה גם שהאי מהווה בו הפרעה בתנועה בין 2 חלקי המטבח שיצר.

אופציה ב', תכנון המטבח במבנה 2 פסים

אופציה ב’, תכנון המטבח במבנה 2 פסים
אופציה ב’, תכנון המטבח במבנה 2 פסים

יתרונות:

  • עיצוב לא שיגרתי,
  • קיימים בו 2 משטחי עבודה שיהיו פעילים, מה שמאפשר עבודה בו זמנית של 2 משתמשים

חסרונות:

  • משולש העבדה אינו פנוי למעבר, בכל פעם שניגשים מהכיריים למקרר, מחייב זהירות לא להתקל בפינת האי,
    עלול להיות גם כואב וגם יאריך את זמן העבודה במטבח.
  • מזווה קטנטן.
  • כיריים ממוקמים במרכז החלל, מה שאומר שהבית יהיה רווי ריחות בישול,
    קולט יהיה הכרחי בו, למי שאוהב קולט – זה יתרון
  • ישיבת בר אופקית היא פחות חברתית מישיבה שיש בה קשר עין בין הסועדים.

אופציה ג', תכנון המטבח במבנה ר' עם פינת אוכל עגולה

אופציה ג’, תכנון המטבח במבנה ר’ עם פינת אוכל עגולה
אופציה ג’, תכנון המטבח במבנה ר’ עם פינת אוכל עגולה

יתרונות:

  • שטח איחסון גדול
  • זרימה טובה בתוך משולש העבודה
  • עיצוב לא שיגרתי ורך
  • פינת אוכל שמעניקה חווית אירוח ואכילה חמים ונעימים עם קשר עין בין הסועדים

חסרונות:

  • גודל הארון שלצד פינת האוכל: 160/180 ס"מ , הוא מהווה כ- 3 מ"ר משטח איחסון המטבח, אבל….
    הארון מנותק מרצף האחסון במטבח,
    הוא יוכל לשמש לאיחסון כלים שהם פחות יומיומיים למשל כלי ארוח,
    אך בשל מיקומו ועומקו יהיה פחות שימושי לאחסון סירים או צלחות וכוסות שנדרשת אליהם גישה מהירה.
    אבל יהיה מאוד מתאים לשלב בו יח פתוחה לעמדת קפה

אופציה ד', תכנון המטבח במבנה ח' עם דלפק אכילה

אופציה ד’, תכנון המטבח במבנה ח’ עם דלפק אכילה
אופציה ד’, תכנון המטבח במבנה ח’ עם דלפק אכילה

יתרונות:

  • נותן מענה אופטימלי מבחינת שטח אחסון
  • התנועה בחלל המטבח זורמת היטב ללא הפרעות בתוך משולש העבודה
  • משטח עבודה ממוקם נכון ורחב – 135 ס"מ.
  • מזווה כפול ורחב
  • קיר העוגן נמצא במקום מוצנע בחלל המטבח

חסרונות:

  • מדיח ממוקם בפינה, מיקום פינתי של מדיח מחייב הקפדה על סגירת הדלת שלו, אם לא תהיה סגורה,

אז אתם שואלים מה התכנית המנצחת ?

סקיצה 4 נבחרה ובוצעה בפועל, היתרונות בה עולים באופן משמעותי על החסרון הקטן,
זה מטבח שיש בו את התנאים האופטימלים לחווית הכנה, אכילה וארוח,
אנחנו את שלנו עשינו, עכשיו החלק של בני הבית להשלים את ההנאה בדרכם שלהם

מושגים שכדאי להכיר:

משטח עבודה
לא כל משטח שיש פנוי מהווה בפועל משטח עבודה,
משטח העבודה שנועד לקיצוץ והכנת האוכל בדרכו לאש, הוא
בין כיור לכיריים
משטח עבודה טוב ושימושי ינוע בין 90 – 150 ס"מ,
פחות מזה – צפוף, יותר מזה – מרחיב את התנועה לכיריים , מעייף ובזבזני בזמן.

משולש העבודה
מורכב מ – מקרר, כיור, כיריים.
התנועה בינהם יכולה להיות עם כיוון השעון או נגד כיוון השעון,
מה שחשוב הוא שלא תהיה הפרעות בזרימה בדרך שבין ברכיבי המשולש.
משולש קטן הוא לא בהכרח חסרון, הוא יכול ליצור נגישות טובה ולקצר זמני עבודה במטבח

קיר עוגן
הקיר עליו נשענים הארונות הגבוהים והמקרר שהוא אלמנט עם נוכחות גדולה,
עלולה להיות לעיתים כבדה מידי, לכן בחללים קטנים ובינוניים עדיף שהקיר יהיה מוצנע ולא חזיתי.

האם יש תכנית נכונה ותכנית לא נכונה למטבח?

נכונות התכנית תלויה קודם כל בצרכים של בני הבית,
למשפחה הספציפית הזו, סקיצה ד' היתה הנכונה ביותר
ייתכן שבהגדרת פרוגרמה אחרת היינו בוחרים בסקיצה ג'
אופציות א' וב' הן פחות טובות כי הויתור בהן על הפונקציונאלי
גדול מידיי לטובת היתרון העיצובי,
אבל גם הן אינן נפסלות על הסף.

אם כן התשובה לשאלה האם יש דבר כזה תכנון מטבח מנצח?
בהחלט כן! יש תכנית נכונה למטבח ותכנית פחות נכונה למטבח בהתייחס לצרכי הלקוח.

תמונות של המטבח של גלית ודורון יהיו כאן בימים הקרובים כדאי לעקוב

כל חלל בנוי אחרת, לכל משפחה יש את הדגשים החשובים לה,
חלקנו אתכם כאן תכנית אחת של משפחה אחת,
רוצים לתכנן את המטבח הפרטי שלכם?

זה חלום שמאוד פשוט להגשים
התקשרו עכשיו 050-3705391

שיתוף ברשתות החברתיות